Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos morzsás desszert

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg hideg vaj (+ a tálhoz)
  • 1 kg sárgabarack
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1. Egy tálban elkeverjük a lisztet és a kétféle cukrot 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a tojást és a felkockázott vajat. Robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk kissé, majd kézzel morzsoljuk el a tésztát.
    2. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. Felszeleteljüka gyümölcsöt, majd elrendezzük egy kivajazott tűzálló tálban. Egyenletesen elosztjuk a gyümölcsrétegen a tésztamorzsát, majd az egészet 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosan tálaljuk. Friss tejszínhab vagy vaníliafagyi illik hozzá. 

    BARACKOS-KÓKUSZOS POHÁRDESSZERT (TRIFLE)>>> 

    BARACKOS PANNA COTTA>>> 

    BARACKOS-JOGHURTOS TÚRÓ TORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin