Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-marcipános fészek

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a darabolt marcipánt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, és jól összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kisebb adagokban a túrós masszához keverjük, és a szükséges mennyiségű /1-2 db/ tojással összeállítjuk a tésztát.

Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk. A négyzeteket megkenjük a baracklekvárral, és a sarkokat középre hajtjuk. Tejes tojássárgájával megkenjük, rátesszük a fél vagy negyed barackokat, megszórjuk a darabolt pisztáciával (vagy egyéb olajos maggal).

Előmelegített 180 °C fokos sütőben kisütjük. A hőfokot pár perc után alacsonyabbra vehetjük, mert a tészta gyorsan sül.

Megjegyzés

Ez a mennyiség 9 db 15 x15 cm-es szögletes és 4 db 5-6 cm-es korongra volt elegendő. Ha gyerekeknek napközbeni falatozásra készítjük, akkor a korongos formát ajánlom. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss