Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-mandulás morzsatorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanálnyi só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg sárgabarack (befőtt is lehet)
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A forma kikenéséhez:
  • 3 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk, majd a margarinnal és a
tojássárgájával elmorzsoljuk.

1/3 részét egy másik tálba áttesszük, és hozzákeverjük a vékony lapocskákra vágott mandulát, illetve a kristálycukrot.

A töltelékhez a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, 30 dkg-ot egy turmixgépbe dobunk, a cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábosba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. (Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez).

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, a 2/3-nyi morzsatésztát beleszórjuk, és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kávéskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk, és ezzel az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. Végül rámorzsoljuk a lapocskákra vágott mandulával kevert 1/3-nyi tésztát.

Előmelegített sütőben, közepes lángon (hőlégkeveréses: 165 Celsius-fok) 1 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss