A barackot alaposan megmossuk, félbeszedjük, a magját kidobjuk. A mákot finomra daráljuk.
A tésztához a túrót 1 tojással, a tejjel, az olajjal, 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy kb. 35 x 40 cm-es sütőtepsit egyenletesen befedjen.
A maradék 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a tojássárgájás krémhez keverjük. Az így kapott mákos masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyenletesen elosztjuk.
Forró sütőben (200 fokon) 30-35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre