Elkészítés: A darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá dolgozzuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet: a sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk, és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük, a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, ez utóbbit is belekeverjük a krémünkbe.
A hűtőből kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet, majd eligazítjuk és visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a tortát kiszedjük a formából, és a szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük menta- vagy citromfűlevéllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre