Elkészítés: A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőpor, a rétesliszt és a kakaó keverékét. Előmelegített sütőben megsütjük, majd deszkára borítjuk. A tepsit kihűtjük, kimossuk.
Fóliát teszünk a tepsi aljára, erre rakjuk a felvágott barackot. A tejszínhabpótlót a tejjel felverjük, majd a cukorral elkevert tejfölhöz adjuk, a 1,5 dl vízzel felmelegített zselatint is hozzákeverjük. A barackra öntjük az összedolgozott krémet, végül vigyázva ráhelyezzük a kihűlt piskótát.
Hűtőbe tesszük, kb. fél napig állni hagyjuk, majd kiborítjuk, és a fófiát lehúzzuk róla.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre