Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos krémes kocka (glutén- és tejmentesen)

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 ek gluténmentes liszt
  • A krémhez:
  • 5 dl mandulatej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  • 2 ek cukrászhab
  • A tetejére:
  • cukrászhab
  • pár szem friss barack

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a gluténmentes lisztet, majd a kemény habbá vert fehérjét is hozzáforgatjuk. 
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 160 fokon kb. 30 percig sütjük. 
  3. A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a mandulatejjel, ízlés szerint édesítjük, majd hagyjuk hűlni. 
  4. Közben a cukrászhabot felverjük egy fél csomag habfixálóval. Kb. 2 evőkanál habot adunk a krémhez, robotgéppel kikeverjük, majd vékonyan a kihűlt tésztára rakjuk. 
  5. A tetejét megszórjuk őszibarackkal, majd rákentem a maradék krémet, ismét őszibarackkal rétegezzük, végül rákenjük a habot, és szeletelt őszibarackkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss