Elkészítés: Ha konzerv barackot használok, akkor a barackokat jól lecsepegtetem. Ha friss gyümölcsöt, akkor leforrázom, majd meghámozom őket.
A liszt, sütőpor, porcukor keverékkel összemorzsolom a hideg margarint. Majd beleütöm a tojást, és jól összedolgozom. Ha nem áll össze, akkor kevés tejfölt rakok bele. Ha jól összedolgoztam, a hűtőbe rakom kb. fél órára.
A pudingot elkészítem a csomagolásán írt módon.
Egy muffinsütő mélyedéseit kikenem, lisztezem. A tésztából közepes gombócokat tépkedek, kilapogatom, majd a mélyedésekbe nyomkodom. Fontos, hogy ne legyen túl vastag, és felérjen a mélyedés pereméig!
Mindegyik aljára egy kisebb szelet barackot rakok, majd 1-2 kanál pudingot halmozok rá. A tetejére megint egy szelet barackot rakok.
Ha az összes lyukat megtöltöttem, akkor előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütöm.
Érdemes várni, míg a kosarak egy kicsit kihűlnek a formában, ekkor szedem ki őket, melegen még könnyen széteshetnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre