Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos kosárkák

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • barack (lehet sárgabarack vagy őszibarack, konzerv vagy friss)
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg porcukor
  • tejföl
  • A krémhez:
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • liszt
  • margarin

Elkészítés

Elkészítés: Ha konzerv barackot használok, akkor a barackokat jól lecsepegtetem. Ha friss gyümölcsöt, akkor leforrázom, majd meghámozom őket.

A liszt, sütőpor, porcukor keverékkel összemorzsolom a hideg margarint. Majd beleütöm a tojást, és jól összedolgozom. Ha nem áll össze, akkor kevés tejfölt rakok bele. Ha jól összedolgoztam, a hűtőbe rakom kb. fél órára.

A pudingot elkészítem a csomagolásán írt módon.

Egy muffinsütő mélyedéseit kikenem, lisztezem. A tésztából közepes gombócokat tépkedek, kilapogatom, majd a mélyedésekbe nyomkodom. Fontos, hogy ne legyen túl vastag, és felérjen a mélyedés pereméig!

Mindegyik aljára egy kisebb szelet barackot rakok, majd 1-2 kanál pudingot halmozok rá. A tetejére megint egy szelet barackot rakok.

Ha az összes lyukat megtöltöttem, akkor előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütöm.

Érdemes várni, míg a kosarak egy kicsit kihűlnek a formában, ekkor szedem ki őket, melegen még könnyen széteshetnek.

Megjegyzés

Szerintem más gyümölccsel is nagyon finom lehet, én eddig csak barackkal próbáltam.
- ficanka06

Ezek is érdekelhetnek

Friss