Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos-kókuszos pohárdesszert (trifle)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l habtejszín
  • 25 dkg mascapone
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek konyak
  • 1 kg barack vagy barackbefőtt
  • 15 dkg vaj
  • 4 ek méz
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 2 ek aszalt sárgabarack
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg kókuszchips
  • 9 dkg liszt

Elkészítés

    1. A morzsához egy közepes lábosban felolvaszuk a vajat és a mézet. A szegfűszeget morzsában összetörtjük, majd a fahéjjal és aszaltbarackkal a lábosba tesszük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, barnacukrot, durvára darált mandulát, a kokuszchips felét és lisztet, majd alaposan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 180 fokra előmelegített sűtőben, aranybarnára sütjük, a sütőben néhányszor átkeverjük. Amikor kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
    2. A lehűtött tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a mascaponét, és kanalanként hozzáadjuk a konyakot is. Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk.
    3. Egy szép üvegtál, vagy desszertes poharak aljára szórjuk a barackot, rákanalazzuk a hab 1/3 részét, megszórjuk bőven a morzsával, majd addig folytatjuk a rétegzést, amíg megtelik a tál vagy elfogynak az alapanyagok. A tetejét gyümölccsel és a maradék kókuszchipsszel díszítjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Barackos-kókuszos pohárdesszert (trifle) recept?


Magazin