Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-kókuszos piskótatallér

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 94 dkg őszibarack konzerv (hámozott, felezett)
  • 1 nagy vödör tejföl (85 dkg)
  • 8 ek kristálycukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 36 dkg piskótatallér
  • 1 csomag habpor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

  1. A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk. A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.
  2. A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját. Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.
  4. Hűtőbe betesszük kb. 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok. Közben a habport felverjük kemény habbá a tejjel.Tálalás előtt, szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.

BARACKOS MORZSÁS DESSZERT>>> 

BARACKOS PANNA COTTA>>> 

BARACKLEKVÁROS PISKÓTATEKERCS>>> 

 

Megjegyzés

Tál mérete: 30cm x 16cm - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss