Elkészítés: A tészta hozzávalóiból megsütjük a piskótát egy 26 cm-es kapcsos tortaformában.
Felverjük a tejszínt (egy keveset tegyünk félre a díszítéshez). Összekeverjük a joghurttal, a feloldott zselatinnal és a cukrokkal.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, visszatesszük a formába, majd a krémet ráhalmozzuk, és hűtőben hagyjuk dermedni.
Mikor a teteje megszilárdult, rátesszük a vékony szeletekre vágott őszibarackokat, és óvatosan ráfolyatjuk a tortazselét. Visszatesszük a hűtőbe, és ha teljesen megszilárdult, késsel óvatosan körbevágjuk, és leemeljük róla a formát. A maradék tejszínhabbal bekenjük az oldalát, amit pirított szeletelt mandulával díszítünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre