Egy kisebb fazékban készítsük el a tölteléket: olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kenyérmorzsát, a feldarabolt barackokat, a kakukkfüvet, a citromlevet, a felvert tojást, majd sózzuk és borsozzuk.
A húsról vágjuk le a bőrét, és helyezzük egy rácsos tepsire. Kenjük be olajjal, borsozzuk, majd töltsük meg és tekerjük fel. Kössük át őket cérnával. Helyezzük a bőr mellé a rácsra, majd előmelegített sütőben süssük 180 °C-on 2 órán át.
A megsült húst vegyük ki a tepsiből. A kisült húslevet töltsük át egy serpenyőbe, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a bort, majd 3 percig főzzük. A mártást szűrjük át, és tálaláskor öntsük le vele a karikára szeletelt töltött húst.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre