Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Barackos gombóc II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Barackos gombóc II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 61
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • kb. 30 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 1 kg héjában főtt (ó)krumpli
  • kb. 30 dkg liszt (fele rétes volt)
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg zsír
  • 1 teáskanál só
  • Valamint:
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 db kisszemű kimagozott sárgabarack
  • 8 dkg kristálycukorban elkevert 1 teáskanál fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A krumplit sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzöm. Ameddig fő a krumpli, a zsemlemorzsát az olajban 5 dkg cukorral állandó kevergetéssel pirosra pirítom.

A megfőtt krumplit leszűröm, hűtöm, még melegen meghámozom, nyomón áttöröm. Amikor langyosra hűlt, a liszttel, a tojással, a zsírral és a sóval összegyúrom egy mély keverőtálban. Pihentetem kb. 10 percig, majd lisztes kézzel kb. egyforma tésztákat tépkedek belőle (nem kell nyújtani és darabolni).

Kézzel szétlapogatom, mindegyikbe egész barackot teszek, de előbb fahéjas cukorral meghintem a magház helyét. Összecsippentem, és két tenyérrel gombócot formázok, enyhén lisztezett tálcára sorakoztatom.

Közben bő, sós vizet forralok kb. 4-5 l-es fazékban. A gombócokat (két részletben) a forrásban lévő vízbe teszem, a főzés közben óvatosan alákeverek egyszer-kétszer, hogy ne ragadjanak az edény aljára. Amikor feljöttek a víz felszínére, kb. fél-1 percig még lassan főzöm, szűrővel kiemelem, és a morzsába forgatom.

Tálalásnál a gombócokat porcukorral megszitálom. Ízlés szerint porcukorral és fahéjjal elkevert tejföllel is meglocsolhatjuk.

Megjegyzés:

A gombócot a legkorábban érő fajtából, az ún. aratási barackból készítettem, még nem volt puha, azért nem főtt szét a főzésnél, enyhén roppanós maradt.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. gaby53
    2012. június 24. (vasárnap) 21:23
    Köszönöm szépen Andi, kedves vagy! Nyáron sűrűn szoktam ezeket a könnyű tésztaféléket, egy jó kis kiadós leves után... :) üdv.Gabi
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Paradicsomos szósszal töltött palacsinta Paradicsomos szósszal töltött palacsinta
Sonkás palacsinta majonézzel Sonkás palacsinta majonézzel
Tofus hagymaleves Tofus hagymaleves
A tökéletes olajos paprika A tökéletes olajos paprika
Túrókrémszelet morzsafelhőkkel Túrókrémszelet morzsafelhőkkel
Morzsolt szilvás süti Morzsolt szilvás süti
Halfalatkák nyárson Halfalatkák nyárson
Póréhagymás burgonyatál camembert-rel Póréhagymás burgonyatál camembert-rel
Körtetorta karamellel és dióval Körtetorta karamellel és dióval
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125414_magvak_.jpg 8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel!

Finomak, egészségesek, sőt, még a memóriát is javítják: íme, a gondolkodást serkentő élelmiszerek!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125407_teszta_.jpg Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125405_tojas_1110.jpg Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással

A nyári szabadságban nem csak az a csodálatos, hogy sokáig alhatunk, hanem az azt követő hosszan elnyúló, már-már korai ebédnek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept