Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-diós táska II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 6 evőkanál tej
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 tojássárgája
  • 16 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 16 őszibarack (vagy sárgabarack)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 dkg dióbél
  • A tészta összeragasztásához:
  • 2 tojásfehérje
  • A tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • 2 kávéskanál tej
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojássárgákat. Kevés sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. A lisztet és a sütőport összevegyítjük, a felét a túrómasszához keverjük, aztán hozzáadjuk a másik felét is, és lisztezett munkalapon összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez a barackokat leforrázzuk,
meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és megkenjük 2 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A diót durvára daraboljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat elkeverjük a tejjel.

Kibélelünk sütőpapírral két nagyobb tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.

A liszttel beszórt munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, nagyméretű pogácsaszaggatóval 10-12 cm átmérőjű korongokat készítünk belőle. A maradékot újra összegyúrjuk, újra formázzuk. Minden korongra 1 nagy csipet diót és 2 felezett, kissé egymásra csúsztatott barackot fektetünk, szegélyüket megkenjük felvert tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomkodjuk.

A táskákat tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tejes tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán szorosan egymás mellé rácsra rakjuk.

A porcukrot a citromlével sűrű krémmé keverjük, majd kanál segítségével, cikk-cakk vonalban haladva vékony csíkokat csurgatunk a táskák tetejére. Hagyjuk megszáradni. Napokig frissen elálló sütemény.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss