Elkészítés: A tésztához a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojássárgákat. Kevés sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. A lisztet és a sütőport összevegyítjük, a felét a túrómasszához keverjük, aztán hozzáadjuk a másik felét is, és lisztezett munkalapon összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a barackokat leforrázzuk,
meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és megkenjük 2 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A diót durvára daraboljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat elkeverjük a tejjel.
Kibélelünk sütőpapírral két nagyobb tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
A liszttel beszórt munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, nagyméretű pogácsaszaggatóval 10-12 cm átmérőjű korongokat készítünk belőle. A maradékot újra összegyúrjuk, újra formázzuk. Minden korongra 1 nagy csipet diót és 2 felezett, kissé egymásra csúsztatott barackot fektetünk, szegélyüket megkenjük felvert tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomkodjuk.
A táskákat tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tejes tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán szorosan egymás mellé rácsra rakjuk.
A porcukrot a citromlével sűrű krémmé keverjük, majd kanál segítségével, cikk-cakk vonalban haladva vékony csíkokat csurgatunk a táskák tetejére. Hagyjuk megszáradni. Napokig frissen elálló sütemény.