Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Barackos-csokis krémes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Barackos-csokis krémes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 17
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 10 tojássárgája
  • 8 evőanál kristálycukor
  • 2 evőkanál vérnarancsaroma
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 11 dkg finomliszt = 10 evőkanál
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag szamóca ízű pudingpor (vagy epres, puncsos)
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • 13 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • 1 konzerv barack (vagy 50 dkg friss barack, szezonban)
  • fahéj
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál tej
  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítés:

Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.

A sárgákat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 evőkanál cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.

Kenjünk ki egy nagyobb, magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a msszát, és 10 percet nagy lángon, majd még 40 percet kis lángon süssük, tűpróbáig.

Közben megcsináljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 csomag pudingport, 13 evőkanál cukrot, egy kis vanília-aromát és 2 csomag vaníliás cukrot. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és sűrűsödésig keverjük folyamatosan.

Majd a tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.

A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 evőkanállal vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.

10 dkg étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 evőkanál tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 evőkanál krémet.

Ha megsült a piskóta, vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.

A tetejét szórjuk meg kakaóporral. (Én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni tortacsipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam.

Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!

Megjegyzés:

Itt a tavasz! Gyönyörű az idő! Itt az ideje, hogy frissítőbb, könnyed desszerteket csemegézzünk! Íme egy habkönnyű édesség, hogy a napjainkat megédesítse!

A receptet és a fotót HabcsokMezi küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



HabcsokMezi receptjeiből:
Mini kakaós csiga
Vaníliakrémes papucs
Körtés pite
Pudingos brownie
Óriás melegszendvics
Habos-kekszes Charlotte
Ringlós pite
Swimming pool koktél
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilva mézes öntettel Szilva mézes öntettel
Gyümölcssaláta masnitésztával Gyümölcssaláta masnitésztával
Túróval és sajttal töltött palacsinta Túróval és sajttal töltött palacsinta
Keleti batyuk Keleti batyuk
Pizzasonka tükörtojással Pizzasonka tükörtojással
Zöld tésztasaláta Zöld tésztasaláta
Sült lazacfilé mángold ágyon Sült lazacfilé mángold ágyon
Krémes ostyalap tekercs Krémes ostyalap tekercs
Tubetto Rigatto pizzasonkával, zöldségekkel Tubetto Rigatto pizzasonkával, zöldségekkel
Zöldséges tőkehal batyuban sütve Zöldséges tőkehal batyuban sütve
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125892_olaszos_teszta_110.jpg Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125895_etrendkiegeszito_.jpg Vigyázz! 3 étrend-kiegészítő is megbukott a fogyasztóvédelemi vizsgálaton

Mintegy 54 étrend-kiegészítőben vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), hogy valóban annyi ásványi anyagot, vitamint,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125885_ThinkstockPhotos-514801751_110.jpg Több száz tökéletes ételfotó egy helyen - ezt látnod kell!

A Konyhaművészet magazin 1990 és 2006 közötti munkássága előtt tiszteleg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125874_110tesza.jpg Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti - ahogy még sosem próbáltad!

Nincs más teendő, mint az előkészített alapanyagokat beledobálni egy lábosba, összefőzni és megenni.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125882_vidam_szendvics_110.jpg Házi müzliszelet és kutyafej-cibatta - 4 tipp garantáltan elfogyó tízóraihoz

Kezdődik a suli, és ezzel együtt a fejtörés is indul: mit csomagoljunk gyermekünknek tízóraira. Fontos, hogy amit eléjük teszünk,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125871_QyH5_9URZiXnw7OkbjkinU9q2wl4JsHjV3i6o60TX7A_110.jpg A tojásos rizsen túl - milyen az igazi kínai konyha? 2 eredeti recept!

A "kínait", mindenki avval a túlsózott, nyálkás szirupos hússal, tojásos rizzsel, a pislákoló sárgás fénnyel elárasztott, minden…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125866_gyermekehezes_2_600.jpg Volt, hogy nem volt mit enni - Berki Krisztián és Oláh Gergő a gyermekéhezés ellen

Lezárult a Procter & Gamble és a Lidl közös jótékonysági programja, melynek eredményeként a kezdeményezők 5 millió forinttal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125862_gongyolthus_110.jpg Göngyölt hús 5-féle extra töltelékkel

A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n