Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Barackos-csokis krémes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Barackos-csokis krémes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 17
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 10 tojássárgája
  • 8 evőanál kristálycukor
  • 2 evőkanál vérnarancsaroma
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 11 dkg finomliszt = 10 evőkanál
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag szamóca ízű pudingpor (vagy epres, puncsos)
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • 13 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • 1 konzerv barack (vagy 50 dkg friss barack, szezonban)
  • fahéj
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál tej
  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítés:

Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.

A sárgákat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 evőkanál cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.

Kenjünk ki egy nagyobb, magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a msszát, és 10 percet nagy lángon, majd még 40 percet kis lángon süssük, tűpróbáig.

Közben megcsináljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 csomag pudingport, 13 evőkanál cukrot, egy kis vanília-aromát és 2 csomag vaníliás cukrot. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és sűrűsödésig keverjük folyamatosan.

Majd a tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.

A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 evőkanállal vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.

10 dkg étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 evőkanál tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 evőkanál krémet.

Ha megsült a piskóta, vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.

A tetejét szórjuk meg kakaóporral. (Én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni tortacsipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam.

Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!

Megjegyzés:

Itt a tavasz! Gyönyörű az idő! Itt az ideje, hogy frissítőbb, könnyed desszerteket csemegézzünk! Íme egy habkönnyű édesség, hogy a napjainkat megédesítse!

A receptet és a fotót HabcsokMezi küldte. Köszönjük!



HabcsokMezi receptjeiből:
Körtés pite
Pudingos brownie
Óriás melegszendvics
Habos-kekszes Charlotte
Ringlós pite
Swimming pool koktél
Túrós kekszgolyók
Három rétegű házi fagyi
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Csirkemáj - kiadósan, változatosan, finoman
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal
Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval
Reszelt túrós süti Reszelt túrós süti
Burgonyakrokett V. Burgonyakrokett V.
Mesés almás pite IV. Mesés almás pite IV.
Sajtos lepcsánka (tócsni) Sajtos lepcsánka (tócsni)
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept