A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. A vaníliaaromával és a citrom levével ízesítjük. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal.
A barackos réteghez kockákra vágjuk a barackot, és a cukorral együtt felforraljuk, forrástól számított 10 percig. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra összeturmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.
A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból kivágunk egy kört, a szélétől 7-8 centire. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a köralakban kivágott piskótánkat, a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe beleöntjük a barackos krémet, a maradék citromos krémet, és ráhelyezzük a harmadik piskótalapot.
A tortát befedő krémhez a tejből, a cukorból és a pudingból krémet főzünk. Amikor kihűlt, simára keverjük a vajjal. Habzsákba töltjük a krémet, és ízlés szerint diszítjük vele a tortát. Pár szelet citromot és barackot is teszünk rá.