Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos charlotte-torta

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek forró víz
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg baracklekvár
  • A krémhez:
  • 1 doboz barackbefőtt
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 zacskó zselatin fix

Elkészítés

    1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját krémesre keverjük a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral és összeforgatjuk a fehérjehabbal. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az étkezési keményítőt, majd a tésztát egy tepsibe simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
    2. Ha megsült cukorral megszórt konyharuhára borítjuk azonnal, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a lekvárral és feltekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
    3. A barackokat apróra vágjuk. A túrót összekeverjük a tejszínnel, mascarponéval, cukorral és a zselatin fixszel és hozzákeverjük a barackokat is.
    4. Egy kerek tálat vékonyan kikenünk olajjal, kibéleljük a piskótával, és beleöntjük a krémet. 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen.

    Videó! Így készítheted el a barackos charlotte-tortát! >>> 

    15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin