Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackleves

Hozzávalók

  • 1 üveg barackbefőtt (1 doboz konzerv)
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6-7 db szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 7 dl víz
  • 0,5 tasak pudingpor (tejszín ízű)
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral.
    2. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a tejszínnel és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
    3. Ha felfőtt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejszínt. Hagyjuk besűrűsödni.
    4. Elzárjuk, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot. Átkeverjük és langyosan kínáljuk.

Megjegyzés

Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük. Olcsó egyszerű és fél óra alatt elkészíthető.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin