Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baracklekváros-fahéjas rugelach

MME MME
65 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krémsajtot, vajat, lisztet, sót, cukrot összedolgozzuk egy robotgéppel. Kettéosztjuk az adagot, majd becsomagoljuk folpackba, és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ha lehűlt és összeállt a rugelach tésztája, lisztes felületen kinyújtuk mindkettőt, nagyjából kör alakúra. Felvágjuk 8-8 cikkelyre, és mindegyikre lekvárt kanalazunk, majd feltekerjük a hosszabb végétől indulva, és kis kifliket készítünk belőle.
  3. Egy egész tojást elhabarunk, megkenjük vele a kifliket, majd a tetejüket bőségesen megszórjuk a fahéjás cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.

Nézzétek videón, hogyan készül a baracklekváros rugelach

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss