Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baracklekváros-fahéjas rugelach

default user icon

Hozzávalók

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • baracklekvár
  • 1 db tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

    1. A krémsajtot, vajat, lisztet, sót, cukrot összedolgozzuk egy robotgéppel. Kettéosztjuk az adagot, majd becsomagoljuk folpackba, és legalább 2 órára, de jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. Ha lehűlt és összeállt a tészta, lisztes felületen kinyújtuk mindkettőt, nagyjából kör alakúra. Felvágjuk 8-8 cikkelyre és mindegyikre lekvárt kanalazunk, majd feltekerjük a hosszabb végétől indulva, és kis kifliket készítünk.
    3. Egy egész tojást elhabarunk, megkenjük vele a kifliket, majd a tetejüket bőségesen megszórjuk a fahéjás cukorral, 180-190 fokos előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

      RUGELACH – AZ ASKENÁZI CSODASÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin