Barackízes piskótatekercs

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A szokásos módon elkészítjük a piskótát, majd egy nagyobb méretű sütőpapíros tepsiben (31x43 cm) kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Miután megsült, a tepsiből egy lisztezett konyharuhára borítjuk (az a része legyen felül, amelyik kevésbé szép, tehát az alja). A bátrabbak akár máris kenhetik lekvárral, majd tekerhetik fel, de aki kevésbé merész így csinálja: tekerjük fel a konyharuhával együtt, mintha az lenne a töltelék. Hagyjuk így 5-10 percig, majd tekerjük le, tegyük félre a konyharuhát, és kenjük meg a lekvárral. Tekerjük fel ismét, és hagyjuk állni így min. 10 percig.

    Porcukorral meghintve, ferdén szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

mb 2 évvel ezelőtt
Szia! Kicsit tudnád részletezni azt, hogy a \"piskótát elkészítjük a szokásos módon\"? Hálás lennék, ha leírnád, pontosan hogy csinálod, és hogy Neked nem szokott-e kemény maradni és megtörni, amikor hajtod. Én egyszer próbáltam eddig piskótát csinálni, és hát - bár finom lett - az eredmény sajnos siralmas lett: nem lehetett tekerni, csak törni... :( Ezért érdekelne, hogy pontosan hogy is csinálod meg, és hogy ez amolyan \"törésmentes\"-e :) Ha pedig nem, akkor mi a titka, hogy könnyen tekerhető legyen. Köszi előre is!
Kovács Lili 4 évvel ezelőtt
Köszönöm, így igaz :)
Ann-Sofie 4 évvel ezelőtt
Egyszerű és nagyszerű sütemény!!

Hasonló Receptek

Magazin