Barack (klasszikus lakodalmas sütemény)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 dl rum
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek baracklekvár
  • Továbbá:
  • piros és zöld ételfesték
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 20 percet pihentetjük. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
    2. Ha kisült, késsel a közepüket óvatosan kivágjuk, és egy tálba helyezzük. A kikapart tésztához hozzáadjuk a rumot, a kakaóport és lekvárt, és összedolgozzuk. Ezt a masszát a gombócokba töltjük, és összeragasztjuk.
    3. A kész gombócok egyik oldalát piros, a másik oldalát zöld ételfestékbe mártjuk, majd kristálycukorba hempergetjük.

Megjegyzés

Lakodalmas kedvenc.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek