A margarint habosra keverjük a porcukorral, a tojásokkal és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a tésztát összegyúrjuk (ha kissé lágy lenne, hozzáadunk még egy kevés lisztet). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztából diónyi golyókat formázunk, és egymástól kicsit távolabb elhelyezzük őket a tepsin. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt szép világos színűre sütjük (vigyázunk, nehogy túlbarnuljon).
A sütőből kivéve egyesével kivájjuk az alját a forró golyóknak, majd egy tálcára tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Gyorsan dolgozunk, mert csak melegen lehet kivájni a golyókat, kihűlve törik.
A kikapart tésztát összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát. A vajat felmelegítjük, hozzáajuk a tejet, majd hozzáöntjük a tésztamorzsához, és alaposan összekeverjük. Mielőtt a golyókba töltenénk, előtte hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.
A teljesen kihűlt félgolyókat megtöltjük a töltelékkel, majd két felet óvatosan összeragasztunk. Egy tányérba öntjük a vérnarancs-aromát, egy másik tányérba pedig kristálycukrot tesszük. Az összeragasztott barackokat gyors mozdulattal az aromába, majd a kristálycukorba forgatjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (az aromát ízlés szerint ecsettel is rákenhetjük).