Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banános Túró Rudi süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1-2 db banán
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A csokimázhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (holland)
  • 3 evőkanál víz
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a tejet és a kakaóport, ezzel is kikeverem. Ezután keverem bele a fehérjehabot, szitálom bele a lisztet és a sütőport, elvegyítem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A széleit is elsimítom, ezután 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöm. Kiveszem, és papírral együtt az asztalra húzom a piskótát, ott hagyom kihűlni.

    A töltelékhez egy nagyobb tálba teszem a túrót, a porcukrot, a citrom levét és héját, majd összekeverem. Egy másik tálban a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval verem kemény habbá, majd amikor elkészült, összekeverem a túrókrémmel. A krém készen is van.

    A piskótáról lehúzom a papírt, és a két hosszabbik szélét 2 cm vastagon levágom, ez lesz a banánt közrefogó része, a maradékot pedig hosszában csak elfelezem, ez lesz az alja meg a teteje.

    Tálcára teszem az alsó lapot, erre a fele túrós tölteléket, és elsimítom. Ezután a két szélére teszem a 2 vékony csík piskótát úgy, hogy közé férjen a banán. A banánokat belehelyezem, majd a maradék túrós tölteléket is ráhalmozom és elsimítom. Lefedem a tetejével.

    A csokimázhoz egy kis edényben a hozzávalókat felmelegítem, amikor fényes és elolvadt a cukor, akkor ráöntöm a tetejére, késsel elsimítom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin