Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános torta II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag banán ízű pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • Valamint:
  • 3 banán
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az 5 tojásfehérjét 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 5 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

A kisült és kihűlt tortát megkenjük a pudingos krémmel, majd felszeletelt és citrommal megcsepegtetett banánt helyezünk a krém tetejére. A torta tetejére a forró vízben feloldott zselatinfix-et öntjük, és hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés

Finom desszert banánt kedvelőknek. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss