Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-szőlős torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • A külső krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál porcukor
  • piros ételfesték
  • A díszítéshez:
  • szőlő
  • banán

Elkészítés

Elkészítés: A 6 piskótához a tojások fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk.

A kisült és kihűlt tortát 3 részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel, majd apróra vágott banánt és szőlőszemeket teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal.

A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg elkészítjük a külső krémet. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. Ebből a krémből 2-3 kanálnyi mennyiséget kiveszünk, és pici piros ételfestékkel megszínezzük. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, a tetejét banánnal és szőlővel díszítjük. Ezután a szélét a színezett krémmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss