Elkészítés: A banánokat hámozzuk meg, aprítsuk fel, és villával pépesítsük. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájukat verjük habosra a margarinnal és a porcukorral. A fehérjékből verjünk kemény habot sóval. A tojássárgájás krémet keverjük a banánpéphez, szitáljuk a tálba a sütőporral elkevert lisztet is, végül könnyed mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjékből vert habot.
A tésztát kanalazzuk kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon süssünk 25 percig. Miután kihűlt, szeleteljük fel, és hintsük meg porcukorral. Tejszínhabbal és friss gyümölcsdarabokkal is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre