Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános sajttorta sós karamellel

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A sós karamellszószhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 tk só
  • 1 dkg vaj
  • A kekszalaphoz:
  • 12,5 dkg kókuszos zabkeksz
  • 5 dkg vaj
  • A banánkrémhez:
  • 1.5 db zselatinlap
  • 20 dkg érett banán + a díszítéshez
  • 25 dkg krém sajt
  • 7,5 dkg fehér csokoládé
  • 0,3 dl tej
  • télifűszer-keverék (őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió)
  • 15 dkg tejszín

Elkészítés

  1.  A szószhoz a cukrot 0,6 dl vízzel borostyánszínűre karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliát és a sót, majd belecsipkedjük a hideg vajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A kekszalaphoz összetörjük a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal, és 6 cm átmérőjű gyűrűk aljába nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek. 
  3. A krémhez kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Összekeverjük a pépesített banánt és a krémsajtot, valamint a felolvasztott csokoládét. A tejet megmelegítjük 1-1 csipet fűszerrel, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a banános krémsajthoz keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a krémet a kekszalapokra simítjuk. A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Banánkarikákkal és a sós karamellszósszal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss