Elkészítés: Vizet forralunk, belemártjuk a paradicsomokat, hogy könnyen lejöjjön a héjuk. Megpucoljuk őket, majd felszeleteljük. A banánokat karikákra vágjuk. A banán és a paradicsom szeleteket üvegtányérkákon csinosan elrendezzük. A borecetet a csiraolajjal (folyamatosan adagolva) akár habverővel jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy egynemű szószt kapjunk. Jól megsózzuk, borsozzuk, a mézzel ízesítjük. A fokhagymagerezdet megpucoljuk, fokhagymanyomón átpréseljük, hozzáadjuk a szószhoz. A szósszal meglocsoljuk a banán- és paradicsomszeleteket. A megmosott, leszárított és nagyon apróra felvágott petrezselyemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre