Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk. A tojások sárgáját csipetnyi sóval felverjük, hozzáadjuk a lisztet, tejet, végül a felvert fehérjét. Egy kanálnyi vajat megolvasztunk, belerakjuk a banánkarikákat, kicsit átpirítjuk, majd a konyakkal /vagy narancslével/ meglocsoljuk. Ráöntjük a tojásos masszát, és kis lángon lefedve sütjük. Ha már a széle megpirult, egy lapát segítségével félbehajtjuk, és egy nagy tálra csúsztatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve melegen tálaljuk, mert hamar összeesik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre