Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános nyaflatty (mascarponés-csokis réteges krém)

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A banán felét egy tálba tördeljük, hozzáöntjük a tejet és a megolvasztott csokit, összemixeljük.

Egy másik tálban habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, ízlés szerinti porcukorral (nem kell sok, mert édes a banános rész), és hozzákeverjük a mascarponét is.

Egy nagyobb tálban (vagy akár közepes tepsiben, mert elég sok jön ki belőle) lerakunk egy sor piskótát, erre kanalazunk a két krémből úgy, hogy váltakozzanak. Erre következik egy sor felkarikázott banán (nem kell túl sűrűn), majd megint piskóta-krém-banán. Ha maradt ki piskóta, lehet díszíteni vele a tetejét, én állatka formájú kekszeket nyomkodtam bele, és megbolondítottam egy kevés karamella öntettel.

Néhány óra hűtés, míg összeáll és megpuhul a piskóta, és falható! :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss