Habverővel krémesre keverjük a vajat a kétféle cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd kis adagokban, a tejjel felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik adagba dolgozzuk a meghámozott, pürésített banánt az étkezési keményítővel együtt, a másik adagba pedig a nugátkrémet. A kétféle masszát felváltva töltjük egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 175 fokon 45 percig sütjük. Azután kivesszük, óvatosan kiborítjuk a sütit a formából, és hagyjuk kihűlni.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a felaprított étcsokoládét, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. A mázt a kuglófra locsoljuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül rácsorgatjuk a megolvasztott fehér csokit, és azt is hagyjuk megszilárdulni.