Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banános-nugátos kuglóf

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg puha vaj + a formához
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 35 dkg liszt + a formához
  • 2 db banán
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 ek mogyorós nugátkrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 0,25 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

    1. Habverővel krémesre keverjük a vajat a kétféle cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd kis adagokban, a tejjel felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
    2. Kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik adagba dolgozzuk a meghámozott, pürésített banánt az étkezési keményítővel együtt, a másik adagba pedig a nugátkrémet. A kétféle masszát felváltva töltjük egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 175 fokon 45 percig sütjük. Azután kivesszük, óvatosan kiborítjuk a sütit a formából, és hagyjuk kihűlni.
    3. Vízgőz fölött megolvasztjuk a felaprított étcsokoládét, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. A mázt a kuglófra locsoljuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül rácsorgatjuk a megolvasztott fehér csokit, és azt is hagyjuk megszilárdulni.

      Még több gyönyörű tortát és ínycsiklandó desszertet találsz az Édes élet magazin legfrissebb számában! >>> 

       

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin