Elkészítés: A mogyorót vagy mandulát kissé összetörjük, majd serpenyőben megpirítjuk. Míg kihűl, lereszeljük az almát, összetörjük a banánt, és a pár kanál étolajjal együtt hozzáadjuk a gabonapehelyhez, majd hozzáadjuk a megpirított mandulát, és összegyúrjuk az egyveleget. Nem kell bele cukor, hiszen az alma és a banán alapvetően édes, így extra édesítést nem igényel.
Miután összegyúrtuk, lágy egyveleget kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, jól belenyomkodjuk, hogy a sütés közben összeálljon.
20-30 percig alacsony fokozaton sütjük, majd szeleteljük. Nem is igazán kell sütni, mint inkább szárítani, hogy miután kihűl is, összeálljon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre