Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banános muffin dióval

Hozzávalók

  • 4 db túlérett banán
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg görög joghurt
  • 2 ek földimogyorókrém (bioboltból)
  • 1 marék dió
  • 5 dkg őrölt török mogyoró
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg tönkölypehely (bioboltból)
  • 2 ek méz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsit kibélelünk papírformákkal.
    2. A meghámozott banánokból 2 1/2 darabot villával péppé nyomkodunk egy tálban. Összekeverjük a fahéjjal és tojással, majd beledolgozzuk a joghurtot és a földimogyorókrémet.
    3. A diót durvára aprítjuk. A maradék egész banánt hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A török mogyorót elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a banános masszába keverjük. Apránként beledolgozzuk a diót és a tönkölypelyhet, végül beleforgatjuk a banánszeleteket, és a mézzel édesítjük.
    4. A tésztát a muffintepsibe kanalazzuk. A maradék 1/2 banánból minden adag tetejére vágunk egy szeletet, majd a muffinokat az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. Szükség esetén a sütési idő vége felé alufóliával letakarjuk.

    Muffin receptek >>>

    13 ELLENÁLHATATLAN BANÁNOS FINOMSÁG, A TURMIXTÓL A PALACSINTÁIG! >>>

    10 TIPP, HOGY A TE MUFFINOD LEGYEN A LEGKIRÁLYABB! >>>

Kevésbé érett banán esetén valamivel több méz kell a tésztába.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin