Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banános-mogyoróvajas brownie

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj (puha)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás
  • 2 db érett banán
  • 3 ml főzött kávé
  • 10 dkg pirított mandulapehely
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 púpos ek mogyoróvaj
  • 1 kk só
  • mogyoró

Elkészítés

    1. Az étcsokit széttördeljük és mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, a tojást, a barna cukrot, a pépesített banánt, a kávét, a mandulapelyhet, a sót, végül a sütőport és a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük.
    2. A mogyoróvajat kissé megolvasztjuk, majd összekeverjük a mascarponéval, a cukorral és a sóval. Ezt a krémet evőkanállal a nyers massza tetejére adagoljuk, majd villával óvatosan örvényeket rajzolunk bele, hogy a krém csak a massza tetejével keveredjen kissé. Ezután a tetejét megszórjuk mogyoróval.
    3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd még 5-10 percig a lezárt sütőben hagyjuk. Kihűlve felszeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

SZG Anita
Elnézést, most nézem, hogy a 3 cl kávét elírtam! Nem mili, hanem centiliter!

Hasonló Receptek

Magazin