Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, villával alaposan összetörjük és elkeverjük a tejjel/tejszínnel. A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a vaníliát is. A lisztet elkeverjük a mogyoróval és a sütőporral, lassan hozzáadjuk a tojásos-cukros keverékhez, végül a banánpéppel is elegyítjük.
A masszát muffinpapírral bélelt vagy alaposan kivajazott formákba kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (A sütési idő változhat, 25 perc elteltével végezzünk tűpróbát, és figyeljük a sütemények tetejét. Ha kezdenek szépen pirosodni, vélhetően elkészültek.)
A sütés végeztével rácsra helyezzük a muffinokat, és kissé kihűtjük őket. Akinek van kedve, esetleg bevonhatja a tetejét csokival. Én már nem tettem, szerintem így kopaszon is nagyon finomak!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre