A banánt villával összetörjük, hogy pépes állagot kapjunk. Hozzáadjuk a tojást, a sót, majd jól felverjük, és belekeverjük a zabpelyhet, valamint az olaj felét.
Egy serpenyőt vékonyan beecsetelünk olajjal, és egy evőkanálnyi tésztából mini palacsintát sütünk.
A közepesnél kicsit kisebb lángon sütjük. Ebből az adagból kb. hét db mini palacsinta készíthető.
A palacsinták megfordítását két falapáttal végezzük, így nem törik szét, és könnyebb fordítani. Az érett banán gazdag ízvilágának köszönhetően a banánból sütött palacsinta utólagos ízesítésre nincs szükség, de aki szeretné egy kis fahéjas cukorral megszórva, vagy csokoládéöntettel is kínálhatja. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!