Banános mascaponetorta

default user icon
Banános mascaponetorta
Banános mascaponetorta

Hozzávalók

  • 15 dkg apróra zúzott vajaskeksz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db érett banán
  • 20 dkg cukor
  • 45 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál cirtomlé

Elkészítés

    A durvára zúzott kekszet a megolvasztott vajjal keverjük össze, és egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaforma aljában egyenletesen oszlassuk el, nyomkodjuk le.

    180 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük.

    A krémsajtot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a pépesre tört banánt, a tejfölt, cukrot, és keverjük simára. Üssük bele egyenként a tojásokat, úgy, hogy mindegyik után jól elkeverjük. Tegyük bele a keményítőt, a citromlevet, a vaníliacukrot is, és alaposan keverjük össze.

    Az elkészített banános masszát öntsük a tortaformában lévő tésztára, majd 180 fokos sütőben süssük 1 órán át.

    Ezt követően kapcsoljuk ki a sütőt, és egy újabb órát hagyjuk bent a tortát.

    Tálaláskor tejszínhabbal, cukor gyöngyökkel, csokoládéval díszíthetjük.

    A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin