Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük,félretesszük. A sárgákat a cukorral, a dióval, a sütőporos lisztel kikeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjéből vert kemény habot is. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt vagy kikent csatos tortaformában, előmelegitett sütőben megsütjük.
A krémhez 1,25 dl tejszínt meglangyosítunk, ebbe beletörjük a 2 tábla csokit, felolvasztjuk, elkeverjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krémünk. Ha már jol visszakeményedett a krém, megkenjük vele a piskótát. A banánokat hosszában félbevágjuk, majd a krémre fektetjük.
A 3,75 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a banánok tetejére kenjük. Ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre