Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a meghámozott, pépesre tört vagy turmixolt banánt, a tojássárgákat, a tejszínt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 darabra vágjuk, és 1,5 ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A tésztarudakat összesen 35 egyforma darabra vágjuk, két tenyérrel 6-7 centis kicsi rudakká sodorjuk, kifli alakúra meghajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Végül 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük.
A citrommázhoz a szitált porcukrot 1,5 evőkanál citromlével elkeverjük, egyesével megcsorgatjuk vele a kifliket, 1-1 színes cukorgyönggyel díszítjük. 30 perc pihentetés után vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre