Elkészítés: 1. A banánt felkarikázzuk, hozzáadjuk a citromot és a mézet, majd felmelegítjük. (Hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon, de ne égjen el!)
2. 1-2 perc elteltével hozzáadunk 0,5 dl tejet, az étcsokoládét és a fűszereket.
3. Megfuttatjuk, hogy kissé összesűrűsödjön, aztán levesszük a tűzről.
4. Hozzáadjuk a maradék 1 dl hideg tejet (így nem lesz olyan forró), és botturmix-szal vagy mixerrel pépesítjük. (Hagyjunk pár apró banándarabot az elegyben, így még finomabb lesz!)
5. Öntsük pohárba, vagy kistálba, és máris lehet kanalazni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre