Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-csirkés rizssaláta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl hosszúszemű rizs /jázmin vagy basmati/
  • 30-40 dkg filézett csirkemell
  • 1-2 db banán
  • mazsola vagy aszalt meggy - ízléstől függően
  • citromlé
  • olívaolaj
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A szokásos módon párolt rizst készítünk. A csirkemellet vékony és hosszúkás csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal, citromlével meglocsoljuk, majd 30 percig pihentetjük. Az aszalt gyümölcsött 15-20 percig áztatjuk, majd leszűrjük, és törlőpapíron lecsepegtetjük. A banánokat nem túl vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, sütés előtt kevés porcukorral megszórjuk.

A mártás hozzávalóit összekeverjük, ügyelve a balzsamecet és az olivaolaj mennyiségére. A mártás kellő sűrűségű legyen.

Amikor a rizs elkészült, egy serpenyőt felforrósítunk /szárazon/, a banánszeleteket kissé karamellizáljuk, és tányérra szedjük. Ebben a forró serpenyőben kisebb adagokban a csirkemellcsíkokat megpirítjuk. /Ha szükséges, nagyon kevés olajat adunk hozzá, mivel a húson már volt./

A rizsalapot tányérra szedjük, megszórjuk a gyümölcsökkel és a húsdarabkákkal, locsolunk rá a mártásból. A megmaradó mártást külön tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss