Keress receptre vagy hozzávalóra

Banános-áfonyás zablepény

Hozzávalók

  • 3 db banán (+ a díszítéshez)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 1,5-2 ek nádcukor
  • 20 dkg zabpehely (gluténmentes)
  • kb. 2 dl tej (laktózmentes)
  • 10 dkg áfonya
  • kókuszzsír

Elkészítés

    1. Keverőtálba törjük a megpucolt banánt, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a fahéjat, a vaníliaaromát, a nádcukrot és a zabpelyhet, majd felöntjük kb. 1 dl laktózmentes tejjel. Összekeverjük, és állni hagyjuk.
    2. A megmosott áfonyát felöntjük egy kevés tejjel, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
    3. Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, és a masszából egy púpos evőkanálnyi adagot beleteszünk, lelapítjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. Ugyanígy kisütjük a többi lepényt. Az áfonyaszósszal és banánkarikákkal tálaljuk.

      Íme a recept videón >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin