Előkészítés: A tojássárgájákat a sütőcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat is. A masszát sütőpapírral kibélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és két lapra vágjuk.
Elkészítés: A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik tortalapot, rátesszük a másik lapot, és azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, majd a torta tetejét beterítjük vele. A csomagolási előírás szerint elkészítjük a csokoládémázat, és ráöntjük a banánokra. A máz megdermedése után tejszínhabbal, banánkarikákkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre