Keress receptre vagy hozzávalóra

Banánhabos-trüffeles pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 19 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 8 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • szárazbab vagy lencse a vaksütéshez
  • A trüffelhez:
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek kávélikőr
  • 10 dkg karamellizált sűrített tej
  • 1,5 dkg vaj
  • 6,5 dkg tejcsokoládé
  • 2 ek instant kávé
  • A banánhabhoz:
  • 22,5 dkg banán
  • 1 ek rum
  • 2 db zselatinlap
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 1,35 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 1 db banán

Elkészítés

    1.

    A tésztához elmorzsoljuk a lisztet és a vajat, majd hozzá szitáljuk a kakaót és a porcukrot. Hozzá adjuk a többi alapanyagot is, valamint 2 ek hideg vizet. Rugalmasan lágy tésztává gyúrjuk. A hűtőben 30 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Piteformába simítjuk, alufóliát teszünk rá, megtöltjük szárazbabbal vagy lencsével, majd vakon sütjük 190 fokon 15 percig.

    2.

    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A trüffelhez a cukrot borostyánszínűre karamellizáljuk 0,15 dl vízzel. Hozzá adjuk a likőrrel elkevert karamellkrémet, majd a többi hozzávalót. Akkor jó, ha a krém selymes.

    3.

    A banánhabhoz pépesítjük a banánt, megmelegítjük a rummal együtt, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Végül hagyjuk kihűlni. Megmelegítjük a tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett, majd kihűlésig habbá verjük. Egy másik tálban habbá verjük a tejszínt, majd a tojáshabbal együtt, két részletben a banánpéphez forgatjuk.

    3.

    Elkészítjük a tortazselét a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd a csokis tésztára rétegezzük a kávékrémet, aztán a banánhabot. Végül befedjük a felkarikázott banánnal, és bevonjuk a tortazselével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin