Banánhabos-trüffeles pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 19 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 8 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • szárazbab vagy lencse a vaksütéshez
  • A trüffelhez:
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek kávélikőr
  • 10 dkg karamellizált sűrített tej
  • 1,5 dkg vaj
  • 6,5 dkg tejcsokoládé
  • 2 ek instant kávé
  • A banánhabhoz:
  • 22,5 dkg banán
  • 1 ek rum
  • 2 db zselatinlap
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 1,35 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 1 db banán

Elkészítés

    1.

    A tésztához morzsoljuk el a lisztet és a vajat, majd szitáljuk hozzá a kakaót és a porcukrot. Adjuk hozzá a többi alapanyagot is, valamint 2 ek hideg vizet. Gyúrjuk ez egészet rugalmasan lágy tésztává. Pihentessük a hűtőben 30 percig, majd nyújtsuk ki. Simítsuk piteformába, tegyünk rá alufóliát, töltsük meg szárazbabbal vagy lencsével, majd süssük vakon 190 fokon 15 percig.

    2.

    Áztassuk a zselatint hideg vízbe. A trüffelhez karamellizáljuk a cukrot borostyánszínűre 0,15 dl vízzel. Adjuk hozzá a likőrrel elkevert karamellkrémet, majd a többi hozzávalót. Akkor jó, ha a krém selymes.

    3.

    A banánhabhoz pépesítsük a banánt, melegítsük meg a rummal együtt, majd oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint. Végül hagyjuk kihűlni. Melegítsük meg a tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett, majd kihűlésig verjük habbá. Egy másik tálban verjük habbá a tejszínt, majd a tojáshabbal együtt, két részletben forgassuk a banánpéphez.

    3.

    Készítsük el a tortazselét a csomagoláson megadott utasítás szerint. Rétegezzük a csokis tésztára a kávékrémet, majd a banánhabot. Végül fedjük be a felkarikázott banánnal, és vonjuk be a tortazselével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin