Banana bread (banánkenyér) citrommázzal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg barnacukor
  • 4 tojás
  • 5-6 banán
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg gorombára vágott dió
  • 10 dkg aprított csokoládé
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 lime leve

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a diót, a csokoládét, a fahéjat.

    A banánokat pár órára csonttá fagyasztjuk, készítés előtt 2 órával kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten felolvasztjuk. Erre (a másnak talán furcsának és feleslegesnek tűnő procedurára) azért van szükség, mert sokkal édesebb és teljesen pépes lesz tőle a banán.

    A kiolvadt banánt habosra keverjük a tojásokkal, a tejföllel, az olvasztott vajjal, és ráöntjük a lisztes keverékre. Fakanállal gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet, és hosszúkás kalács (vagy bármilyen más) formákba öntjük.

    Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, langyosra hűtjük, és bevonjuk a citrommázzal.

    A mázhoz a porcukrot elkeverjük a lime levével, tejföl sűrűségű kell legyen. Ha szükséges, tegyünk még hozzá lime-levet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin