Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banán tésztában, forró csokival

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A banánokat megtisztítjuk, ketté vagy négybe vágjuk.

Elkészítés:
1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a liszttel és a darált mandulával. A fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
2. Az olajat mély, de nem túl nagy edényben felforrósítunk. A banánokat a tésztába mártjuk, és a forró olajban szép pirosra sütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
3. A csokoládét darabokra törjük, hőálló edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, amikor megolvadt, belekeverjük az olajat.
4. A sült banánt tányérra tesszük, meglocsoljuk a forró csokival, és megszórjuk a porcukorral. Hasonló módon alma

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 800 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss