Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banán tésztában, forró csokival

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás
  • 4 banán
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tejszín
  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg finomra darált mandula
  • bő olaj a sütéshez
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

    Előkészítés:
    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A banánokat megtisztítjuk, ketté vagy négybe vágjuk.

    Elkészítés:
    1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a liszttel és a darált mandulával. A fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
    2. Az olajat mély, de nem túl nagy edényben felforrósítunk. A banánokat a tésztába mártjuk, és a forró olajban szép pirosra sütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
    3. A csokoládét darabokra törjük, hőálló edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, amikor megolvadt, belekeverjük az olajat.
    4. A sült banánt tányérra tesszük, meglocsoljuk a forró csokival, és megszórjuk a porcukorral. Hasonló módon alma

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 800 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin